Engelsiz Bireyler Gönüllerince Eğlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği birbirinden eğlenceli yarışmalarla engelli vatandaşları aynı çatı altında buluşturarak, onların gönüllerince eğlenmesini sağladı.

Engelsiz Bireyler Gönüllerince Eğlendi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde şehrin farklı noktalarındaki etkinliklerine devam ediyor. Hafta içinde Türkiye’nin en büyük engelli koordinasyon merkezi olan Şanlıurfa Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde süren etkinliklerin bir sonraki durağı bu kez Harran Üniversitesi oldu. Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda hazırlanan çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, ve yoğurt yeme etkinlikleri ile engelli vatandaşlar gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Yoğun ilginin yaşandığı programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Günbeği, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Vali Yardımcısı Adem Ünal, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mürsel Keçeli ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Engelli bireylerin sosyal hayat içerisinde aktif olarak yer almaları için Büyükşehir Belediyesi olarak çalıştıklarını belirten Başkanvekili Günbeği, “Engelli bireylerin sosyal hayatın içerisinde aktif olarak yer almaları adına gerekli gayreti göstermeye çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da engelliler haftasını büyük bir coşku ile kutluyoruz. Dün itibariyle programlarımızın startını verdik. Belediye olarak engelli dostu belediyecilik yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda tüm ilçelerimizde engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

“Her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özçınar ise, “Belediye olarak engelliler haftası dolayısıyla engelli kardeşlerimizin el emeği göz nuru sergisini açtık. Engelli bireylerimizin hazırlamış olduğu pandomi gösterisini ile tiyatro oyununu sergilediler. Bu kardeşlerimizin profesyonel tiyatro ve sanatçı kıskandıracak düzeyde bir gösteri oldu. Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Engelli bireylerimizin ikinci evi konumundadır. Büyükşehir Belediyesi Engelli bireylerimize her zaman destek olmak ile mükellefiz” diye konuştu.

Program yarışmalara katılım gösteren engelli vatandaşlara madalya ve çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından engelli vatandaşlara yapılan yemek ikramıyla son buldu.
Kaynak: İHA