Engellerini Sanatla Aşıyorlar

İskenderun'da yaşayan 20 engelli, resim, ebru, ahşap boyama, hobi ve el işi gibi çalışmalar yaparak hayata tutunmaya çalışıyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan özel bir rehabilitasyon merkezindeki engelli vatandaşlar, resim ve el işi üzerine yaptıkları çalışmalarla engelleri aşıyorlar.

Engelli 15 ila 35 yaş arası vatandaşlar, öğretmen ve annelerinin nezaretinde resim, ebru, ahşap boyama, hobi ve el işi gibi çalışmalar yaparak hayata tutunmaya çalışıyor.

Yaptıkları eserleri bir sergide buluşturan bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar, sergiyi anneler günü dolayısıyla annelerine ve anneleri gibi gördükleri öğretmenlerine hediye etti.

Sergiye katılan Engelsiz İskendrun Derneği Başkanı Feray Dingil, engelli çocukları topluma adapte etmek açısından bu tarz çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Engelli vatandaşlara daha fazla önem gösterilmesi gerektiğini ifade eden Dingil, "Engelli vatandaşlar toplumumuzun kanayan yarasıdır. Keşke daha fazla kesime hitap edebilsek. Bizler bu şekilde çalışmalar yaparak engelli vatandaşları toplumumuza kazandırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Sergide, 20 engelli vatandaşın, yaklaşık 6 ay boyunca yaptığı 300 eser, klasik müzik eşliğinde sergilendi.
Kaynak: AA