Çorum'da Camiler Ramazana Hazırlanıyor

Çorum Belediyesince yaklaşan ramazan dolayısıyla camilerde temizlik ve bakım çalışmalarına başlandı.

Çorum Belediyesi, İl Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 2 yıl önce hayata geçirilen çalışma kapsamında bu yıl da ramazan ayı öncesinde camilerin bakımı yapılıyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, ibadethanelerin temizliğiyle ilgili hizmetlere önem verdiklerini söyledi.

Kent merkezinde bulunan 114 ibadethanenin temizliğinin yapıldığını ve kalan camilerin de temizliğinin devam ettiğini ifade eden Gül, "Yaklaşan mübarek ramazan ayı öncesinde 83 cami, 12 mescit, 20 Kur'an kursu ve 1 cem evi olmak üzere toplam 114 ibadethanemizin temizlik işlemleri yapılıyor. Yaklaşan ramazan ayı öncesinde Allah'ın evi olan camilerimizin pırıl pırıl olması için gayret gösteriyoruz. İbadethanelerimizi yılda 2 kez temizliyoruz. Camilerimizin halılarının yıkanmasından minberlerin, mihrapların, avizelerin, ayakkabılıkların temizlenmesine kadar tüm temizlik işlemleri yapılıyor." dedi.

Gül, vatandaşların ramazan ayını tebrik ederek, rahmet, bereket ve mağfiret ayı ramazanın İslam alemi ve insanlık için hayırlar getirmesini diledi.

Kaynak: AA