Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk ve Bulgar Açık ve Senyör Milli Takım oyuncuları Çorlu'da düzenlenen turnuvada buluşacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, yaptığı açıklamada, Çorlu Akıl Oyunları Derneği'nde gerçekleştirilecek olan turnuvada, Türk ve Avrupa ikincisi olan Bulgaristan Açık ve Senyör Milli Takım oyuncuları arasındaki maçların internette BBO sitesi üzerinden de yayınlanacağını söyledi.

Bu tür faaliyetlere ilçede ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden avcı, ''Çorlu Belediyesi olarak sosyal ve sportif faaliyetlerin de içerisindeyiz. Bu kapsamda briç turnuvasını Çorlu'da düzenleyeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçemize gelen Bulgar heyet sporcuları ile Çorlu'daki sporcularımız karşı karşıya gelecek. dereceye girenlere değişik ödüller vereceğiz.'' dedi.

- Başkan Sarıkurt'tan Kaymakam Kılıç ve Başsavcı Yiğiter'e ziyaret

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, başkan seçildikten sonra Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter'e ziyarette bulundu.

Çorlu Belediye Başkanı seçildikten sonra Çorlu protokol ziyaretlerine başlayan Sarıkurt, önce Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'ı, ardından da Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter'i makamlarında ziyaret etti.

Başkan Sarıkurt'un ziyaretlerinden ötürü duydukları memnuniyeti ifade eden Kaymakam Kılıç ile Başsavcı Yiğiter, Başkan Sarıkurt'a yeni görevinde başarılar diledi.

Sarıkurt, AA muhabirine açıklamada, ilçe genelindeki ziyaretllerine kamu kurumları ve özel kurumlarda devam edeceğini kaydetti.

- Asfalt çalışmaları devam ediyor

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan yol, asfalt ve kilit parke çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, asfalt sezonuna start verdiklerini ve çalışmalara hızlı bir şekilde girdiklerini söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yol, asfalt ve kilit taş çalışmalarına başladıklarını ifade eden Sarıkurt, Hatip Mahallesi, Reşadiye Mahallesi ve Hıdırağa Mahallesi'ndeki sokaklarda TESKİ ve TREDAŞ gibi kurumların altyapı çalışmaları nedeniyle ve zamana dayalı yıpranmalardan kaynaklanan bozulmaların meydana geldiği bölgelerde asfalt ve kilit parke uygulamalarının kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Sarıkurt, yürütülen çalışmalar kapsamında asfalt öncesi 3 bin 400 ton balans, bin 500 ton tüvanan malzeme ve yaklaşık 10 bin ton asfalt serimi yapıldığını belirterek, ''Şehrimizin birçok bölgesinde TESKİ ve TREDAŞ gibi çeşitli kurumlar tarafından yürütülen altyapı çalışmalarından ve yanı sıra zamanla yıpranmalardan kaynaklı bozulan yollarımızda asfalt çalışmalarına başladık. Bazı bölgelerde asfaltı kaldırarak kilit taş uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Yaz dönemi boyunca ve hava şartları el verdiğince asfalt ve kilit taş çalışmalarını sürdüreceğiz. Halkımızın göstereceği sabır ve anlayış için şimdiden teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA