Brüksel Havayolları Pilotları Greve Gidiyor

Brüksel Havayolları pilotları, 14 Mayıs Pazartesi ve 16 Mayıs Çarşamba günleri greve gideceğini açıkladı.

Brüksel’de 2012’den günümüze kemer sıkma politikasına maruz kalan Brüksel Havayolları pilotlarının çoğunluğu, 14 Mayıs Pazartesi ve 16 Mayıs Çarşamba günü greve gideceklerini ve 600 uçuşun iptal olacağını belirtti.

2017 yılında Lufthansa Havayolları’nın şirketlerini satın alması umutları yeşertmişti. Lufthansa, Brüksel Havayolları Başkanı Bernard Gustin ve sağkolu Jan De Raeymaeker’ün işine son verip, yerine Alman yöneticiler atamıştı. 2018 yılının ilk üç ayında 26 milyon Euro zarara uğrayan şirkette, yeni Alman yöneticiler kemer sıkma politikasını sürdürüyor. Pilotların greve hazırlanıyor haberleri üzerine Brüksel Havayolları Genel müdürü Christina Foerster, maaşlara Ocak 2019 tarihinde yüzde 3 ve Ocak 2020 yılında yeniden yüzde 3’lük zam teklifi yaptı ancak bu teklife pilotlar sıcak bakmadı. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek grevler, şirketi 10 milyon Euro zarara uğratacak.

Öte yandan, 2006 yılında kurulan Brüksel Havayollarında bu grev, havayolları tarihinin ikinci grev hareketi olup 63 bin yolcuyu etkilemesi bekleniyor.
Kaynak: İHA