Atletizm Açıklaması New Balance Bozcaada Yarı Maratonu

Bu yıl 8. düzenlenen etkinliğe 2 bin sporcu katıldı

Çanakkale bu yıl 8. düzenlenen "New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K Koşusu" 2 bin sporcunun katılımıyla yapıldı.

New Balance firmasının organize ettiği etkinlikte yarı maraton erkeklerde Üzeyir Söylemez 1.12.50'lik derecesiyle birinci, Kefyalew Deja Buruse 1.14.52'lik derecesiyle ikinci, Hasan Turgut 1.15.41'lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlarda ise 1.32.23'lük dereceyle Duygu Turgut Boyan birinciliği, 1.35.23'lük dereceyle Büşra Gelmez ikinciliği, 1.37.17'lik dereceyle Halime Karakoyun üçüncülüğü elde etti.

Erkekler 10K koşusunda, Argachew Assefa 33.50'lik derecesiyle birinci, Yüksel Gültekin 34.59 derecesiyle ikinci, Kudret Arabacı da 35.23 ile üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda ise Nursel Karataş 39.34'lük derecesiyle birinci, Dina Atak 40.03'lük derecesiyle ikinci, Benhür Öncel de 44.46 ile üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Kemal Benan Aktekin ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Öz tarafından törenle verildi.

- "Koşarak bağış kampanyasına katıldım"

Belediye Başkanı Yılmaz, finiş çizgisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşunun Bozcaada'nın önemli etkinlikleri arasına girdiğini söyledi.

Yılmaz, bu yıl 8. kez gerçekleştirilen etkinliği devam ettireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sene etkinliğe ben de koşarak destek vermek istedim. Gençlerin projelerine destek vermek ve yardımcı olmak adına ve onların projelerini bir nebze de olsa ekonomik açıdan rahatlatmak adına kendim koşarak bağış kampanyasına katıldım. Etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA