Ardahan'da Hemşire Ve Ebelere Teşekkür Belgesi

Ardahan Devlet Hastanesindeki kıdemli hemşire ve ebeler teşekkür belgesi ve çiçeklerle ödüllendirildi.

Hemşire ve Ebeler Haftası dolayısıyla Ardahan Devlet Hastanesinin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Türkiye'de sağlıkta önemli çalışmalar yapıldığına işaret etti.

Türkiye'deki sağlık hizmetinin dünyada örnek olduğunu ifade eden Bilmez, "Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Ben görev gereği gittiğim birçok ülkede gördüm ki bizdeki sağlık hizmeti başka bir yerde yok. Bu konuda son derece ileri bir noktadayız. Bunlar sizin gibi emek veren personelimiz sayesinde gerçekleşiyor." dedi.

Ardahan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sefa Gül de insanlık yararına hizmetin her geçen gün daha da zorlaştığını, zorlu fakat bir o kadar da kutsal olduğunu dile getirdi.

Ebe ve hemşirelerin ekibin ışık ve motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çeken Gül, şunları kaydetti:

"Birer hemşire ve ebe olarak şahıslarınız ve icra ettiğiniz mesleklerin kutsiyeti ve değeri su götürmez bir gerçek kadar ağır, balçıkla sıvanmaz bir güneş kadar parlak ve parayla pulla ölçülemeyecek kadar da kıymetlidir. Şeyh Edebali hazretlerinin damadı Osman Bey'e nasihat ettiği, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket ettiğimiz hizmet anlayışımızda sizlerle yan yana, omuz omuza çalışmaktan büyük onur duyuyorum."

Vail Mehmet Emin Bilmez ve diğer yetkililerin ebe ve hemşirelere teşekkür belgeleri ve çiçeklerini vermesinin ardından program ikramla sona erdi.

Kaynak: AA