Yalova Müftüsü Açari'den Bilgilendirme Toplantısı

Yalova İl Müftüsü Turgut Açari, ramazan ayı öncesi bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Uygulama Oteli'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan İl Müftüsü Açari, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayının bu yılki temasının "Tüketim Ahlakı ve İsraf" olarak belirlendiğini dile getiren Açari, ramazan ayı süresince il ve ilçe müftülüklerinin il genelindeki faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Ramazan ayı için bütün tedbirler alınmıştır. Görevlisi olmayan cami yoktur. Bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda mukabele okunacaktır. Merkez Camii'nde öğleden ve yatsıdan önce İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, vaizler, İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri ve İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri tarafından vaaz yapılacaktır. Hacı Kemal Fidan Camii'nde değişik görevlilerimiz tarafından hatimle teravih namazı kıldırılacaktır."

Din İşleri Yüksek Kurulunun 2018 yılı fıtır sadakasını 19 lira olarak belirlediğini kaydeden Açari, "Fitrede bir üst sınır oktur. Bu konuda ideal olan herkesin kendi hayat standardına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir oranı vermesi tavsiye edilir." şeklinde konuştu.

Açari, Yalova halkının ve İslam aleminin ramazan ayını tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA