Şırnak'ta 'Engelliler Haftası' Etkinliği

Şırnak'ta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Engelliler Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, "Herkes bir engelli adayıdır" konulu sinevizyon gösterimi ile başladı.

Vali Mehmet Aktaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerin hayatını daha da kolaylaştırmak, onlara daha iyi şartlar hazırlamak noktasında maddi ve manevi destek olunması gerektiğini söyledi.

Engelliliğin doğuştan olduğu kadar kaza veya hastalık sonucu da meydana gelebildiğine işaret eden Aktaş, "Dolayısıyla engelli kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı bu anlayışla, bu görüş açısıyla değerlendirmemiz ve onları canı gönülden sahiplenmemiz lazım." dedi.

Devletin engellilere, yaşlılara büyük destekler sağladığını dile getiren Aktaş, bu kapsamda evde bakım ücreti verildiğini belirtti.

Aktaş, Şırnak'ta 5 bine yakın kişinin bundan istifade ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"2017 yılında bu kapsamda Şırnak'ta 55 milyondan fazla bir aktarım söz konusu. Yine farklı alanlarda çok farklı destekler söz konusu. Bu noktada hiçbir eksik, problem yok ama bu insanları sahiplenmemiz lazım. Herhangi bir kardeşimiz bu imkanlardan haberdar olmayabilir veya ilgili resmi makamlara başvuru noktasında sıkıntısı olabilir. Bizim bu kardeşlerimizi devletimizin sağladığı bu imkanlardan istifade etmeleri için yardımcı olmamız lazım. Ayrıca günlük hayatta da onların yanında olmamız, onların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmamız lazım."

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam da evde bakım ile engellilere kurum tarafından yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Program sonunda ailelere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Dr. Nedim Uzun, ŞÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, İl Müftüsü Ramazan Tolan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA