Samsun'dan Kısa Kısa

Havza'da "Okuma Bayramı" etkinliği düzenlendi.

100. Yıl İlkokulu tarafından Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda 1. sınıf öğrencileri şiir okudu, şarkı söyledi ve tiyatro gösterisi sundu.

Okul müdürü Hakan Aydın, kendilerine emanet edilen çocukların en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Dün eli kalem tutmasını bilmeyen yavrularımızın bugün okuma yazmayı öğrenmelerini kutluyoruz. Bugün, öğretmenlerin hasat günüdür." dedi.

Programa Kaymakam Metin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ile veliler katıldı.

- Kavak'ta kan bağışı kampanyası

Kavak ilçesinde Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Bağışı Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılayı ekibinin başkanı Cem Sümbüloğlu, Soğuksu Mahallesi Öner Caddesi'nde konuşlandırılan kan toplama otobüsüne müracaat eden vatandaşlardan 90 ünite kan bağışı aldıklarını söyledi.

Ramazan ayında kan bağışının diğer dönemlere göre daha az olduğunu aktaran Sümbüloğlu, "Bu nedenle çalışmalarımıza yoğunluk verdik. Amacımız kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak. Kavak ilçemizde de 134 kişi bağışta bulunmak için başvuru yaptı. Durumu uygun olan 90 vatandaşımızın bağışını kabul ettik." dedi.

- Kavak'ta 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Kavak İmam Hatip Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen fuarda danışman öğretmenler desteğiyle 35 öğrenci tarafından hazırlanan 20 proje yer alıyor.

Okul müdürü Zekeriya Ersoy, bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın açılışından duyduğu memnuniyeti dilye getirerek, "Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir." diye konuştu.

Fuarın açılışına Belediye Başkanı Yardımcısı Reşat Ayyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Atakum Anadolu İHL'de teknoloji sınıfı faaliyete geçti

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), teknoloji sınıfında verdiği eğitim ile geleceğin mühendislerini yetiştiriyor.

Fen, sosyal, Arapça ve İngilizce proje eğitimi verilen okulda 4 ay önce Turkcell'in katkılarıyla açılan teknoloji sınıfında çalışmalarına başlandı.

Atakum Anadolu İHL öğrencileri, teknoloji sınıfında programlama dili, robotik kodlamayı öğrenirken 3D model üzerine de çalışma yapabiliyor. Öğrenciler, mobil uygulama ve web sitesi tasarlayabilecek bilgileri lise eğitiminde alma imkanına sahip oluyor.

Okulun bilişim teknolojileri öğretmeni Erkan Tuzcu, teknoloji sınıfında geleceğin mühendislerini yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerde teknik mühendislik altyapısını oluşturmayı amaçladıklarını belirten Tuzcu, "Akıllı telefon, akıllı ev sistemleri, sürücüsüz otomobiller gibi uygulamalar hayatımıza her geçen gün daha fazla giriyor. Yapay zeka konusunda dünya çapındaki çalışmalar ile ilgili fikir sahibi olup bu konularda nasıl ve neler yapılabileceğinin başlangıcını oluşturmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA