Ortaokulda Şehitlik Köşesi Oluşturuldu

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda şehitlik köşesi oluşturuldu.

Barbaros Mahallesi'ndeki Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 1 Şubat 1992 tarihinde, Şırnak Şenoba Gömeç köyü bölgesindeki operasyonda teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Savunmaz anısına, bilgilerinin yazıldığı ve bir mektubunun da arasında bulunduğu özel şehitlik köşesi oluşturuldu.

Şehitlik köşesinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, açıklama yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, fikri düşünenler ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Güvençer, "İnşallah bu köşede, şehidimiz, çocuklarımızın vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisinin canlı kalmasına vesile olsun. Çocuklarımız, bu kapıdan girip çıktıkça, şehidimizin ruhu da bu güzel havadan hissedar olsun." dedi.

Açılışa Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ölmez, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ve şehidin yakınları katıldı.

Kaynak: AA