Ortaokul Öğrencileri Yaptı

Ordu’da ortaokul öğrencileri kişiyi görünce açılan çöp kovası yaptı.

Ortaokul Öğrencileri Yaptı
Kabadüz ilçesi Yokuşdibi Ortaokulu öğrencilerinin projelerinin yer aldığı “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” açıldı. Öğrencilerin yaptığı, kişiyi görünce açılan çöp kovası fuara katılanların ilgi odağı oldu. Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, Belediye Başkanı Yener Kaya, kurum müdürleri öğrencilerin çalışmalarının sergilediği stantları ziyaret ederek proje ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Fuarı değerlendiren Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, öğrencilerin birbirinden farklı çalışmalarının kendisini ve ziyaretçileri çok mutlu ettiğini söyledi.



Özerden, “İlçemizde sene başında başlattığımız kodlama derslerinin nelere vesile olduğunu gördük. Kodlama ile öğrencilerimiz kişiyi algılayan çöp kovası yapmışlar. Çöp kovası üzerindeki sensör yardımı ile kişiyi algılıyor ve kendiliğinden kapağı açılıyor. Vardığımız noktada şunu hissediyoruz ki memleketin en uzak köşesinde dahi bilimle uğraşıldığında çok iyi projelere imza atıyorlar” dedi.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, “Öğrencilerimizin birbirinden farklı projeleriyle hepimizi mutlu ettiler. Çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bu fuarda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yokuşdibi Ortaokulunda açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın 1 hafta devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA