'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' Projesi

Kütahya'nın Domaniç İlçesinde, Milli Eğitim Bakanlığının "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, kimsesiz, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işleri öğrenciler tarafından yapılıyor.

Proje kapsamında ilçede önce belirlenen kriterlere uygun ailelerin tespiti yapıldı.

Daha sonra, Domaniç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ile Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi Alanından oluşturulan 6 kişilik öğrenci grubu, öğretmenleriyle bir aileyi ziyaret etti.

Önlüklerini giyen öğrenciler, eğitim aldığı bölüme göre çalışma yaptı.

Okul Müdürü Oğuz Ali Katağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin okul ortamında ve atölyelerde öğrendiklerini, ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde bulunan kullanılmayan veya eskimiş durumdaki eşyaların tamir ya da küçük onarımını yaparak pekiştirdiğini söyledi.

Projeyle öğrencilerin iyilik ve hayır işleme duygusunun geliştiğini belirten Katağan, "Öğrencilerimiz, ihtiyaç sahibi kişilerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Bu kişilere yardım edilmesi gerektiğini öğrenerek, onları sevindirecek, mutlu edecek, maddi ve manevi dokunuşları yapıyor." diye konuştu.

Katağan, ayrıca bu proje kapsamında meslek liselerinin tanıtımına da önemli bir katkı yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA