Merhum İş Adamı İzzet Baysal, 'Şükran Günleri'nde Anıldı

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 460 milyon lira değerinde onlarca eser kazandıran merhum iş adamı İzzet Baysal adına düzenlenen 'Şükran Günleri' başladı.

"Devlet Üstün Hizmet Madalyası" sahibi Bolulu hayırsever iş adamı İzzet Baysal, adına düzenlenen "Şükran Günleri" ile anıldı.

Bolu'da kurduğu vakıf aracılığıyla 1994'ten bu yana kentin her köşesine toplam değeri 460 milyon lira olan hastane, kreş, üniversite, cami, okul ve huzur evleri olmak üzere çeşitli eserler kazandıran İzzet Baysal adına düzenlenen "Şükran Günleri" başladı.

Bolu Valiliği, Kent Konseyi, Belediye Başkanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İzzet Baysal Vakfınca düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri kapsamında Anıt Park'ta gerçekleştirilen törende, ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İzzet Baykal heykeline saygı duruşu yapıldı.

Hava muhalefeti nedeniyle Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok amaçlı salonunda gerçekleşen anma programında konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, ismi bir şehirle özdeşleşmiş çok az insan olduğunu ifade ederek, "İzzet Baysal işte bu nadide şahsiyetlerden biridir. Bolu dendiğinde İzzet Baysal, İzzet Baysal dendiğinde Bolu gelir akla. İnsanların hafızasında ve yüreğinde yer etmek her faniye nasip olmayan bir hususiyettir. İzzet Baysal, Bolu’ya kazandırdığı değerlerle, hem hayatta iken hem de bu dünyaya veda ettikten sonra bu hususiyeti devam eden şahsiyetlerdendir." şeklinde konuştu.

Baruş, İzzet Baysal’ın adının Bolu’ya kazandırdığı yüzlerce eserle Bolu insanının kalbinde yaşamaya devam ettiğini belirterek, "Onun Bolu insanına bıraktığı miras sadece maddi yapıtlardan ibaret değildir. O, gelecek nesillere, yaşama anlam katan çok önemli değerleri de hediye etmiştir. İzzet Baysal adı anıldığında bu değerleri anımsamadan geçemeyiz . İzzet Baysal, ülkesine, milletine ve memleketine karşı yürekten hissedilen sevgi demektir. İzzet Baysal; helal kazancından elde ettiği servetini insanların yararına çekinmeden harcamak, cömertlik demektir." ifadelerini kullandı.

İzzet Baysal'ın yeğeni ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise amcasına hitaben yazdığı mektubu okudu.

İzzet Baysal'ı anma programı kapsamında yarın, Kent Meydanında anaokulu öğrencileri tarafından folklor gösterileri, engelli bireyler sergisi ve ildeki dernek ve kurumların faaliyetlerinin sergilediği stantların açılışı yapılacak.

Pazar günü yapılacak etkinlikler kapsamında ise İzzet Baysal'ın izinden giden hayırsever iş adamlarına "Sosyal Sorumluluk" ödülleri verilecek.
Kaynak: AA