Manisa'da Engellilerin Askerlik Heyecanı

Manisa'da ikamet eden 69 engelli, Engelliler Haftası dolayısıyla Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası ve İl Jandarma Komutanlığında temsili olarak bir günlüğüne askerlik yaptı.

Asker üniformaları giyen engellilere, komutanlar nezaretinde temel askerlik eğitimi verildi, askerlik hakkında bilgi verildi ardından yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yemin töreninde engelli askerler, ellerini, etrafında sıralandıkları masaların üstünde bulunan Türk bayrağı ile silahların üzerine koyarak yemin etti.

Töreni izleyen aileler de engelli yakınlarının yaşadığı askerlik coşkusuna ortak oldu.

Törende konuşan Manisa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Hakan Eşitgen, askerliğin gençlikten olgunluğa giden yolda bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

Türk milletince kutsal kabul edilen askerlik görevini yerine getiren her bireyin haklı bir gurur yaşadığını belirten Eşitgen, "Ayrılmaz bir parçamız olan engelli kardeşlerimizin kutsal askerlik görevini yerine getirme mutluluğuna imkan sağlayan Temsili Askerlik Hizmeti and içme töreni için burada bulunmaktayız. Teşriflerinizle, bizleri onurlandırdığınız ve mutluluğunuzu paylaştığınız için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Engelli askerlerin terhis belgeleri, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can ve İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç tarafından verildi.

Törenin ardından özel tertip erler, tören geçişi yaptı.

Daha sonra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Can, aileleriyle birlikte askerlerin yemekhanesinde karavanadan öğlen yemeği yedi.

- Ailelerin heyecanı

Ahmetli ilçesinden gelen bedensel engelli Hamza Kılıç'ın annesi anne Gülsüm Kılıç, oğlunun askerliğini çok güzel yaptığını belirterek, "Ona bu fırsatı verenlerden Allah razı olsun, çok güzel bir duygu, ben bu duyguyu yaşadım. Hiç heyecanlanmadım aksine gururlandım ve oğlumla gurur duydum. Oğlum bugün bir günlük de olsa askerliğini yaptı, inşallah bir daha yapar. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Furkan Çapkın'ın babası Nurullah Çapkın ise, oğlu Furkan'la birlikte ikinci askerlik heyecanını yaşadığını belirterek, "Ben askerliğimi 20 yaşında yaptım, oğlumla birlikte o anılarımı bir daha tazeledim. Çok duygulandım, çok mutluyum." diye konuştu.

Kaynak: AA