Lösemili Çocuklar Organik Oyuncaklarla Gülecek

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi'nde kadın kursiyerler, lösemili çocukları sevindirmek için organik dolgu bebekler örüyor Kursiyerlerden Yasemin Ekiz: 'Arkadaşlarımızla lösemili çocuklar için güzel oyuncaklar ördük. Örmeye devam ediyoruz. Oyuncakları yakında onlara hediye edeceğiz. İnşallah, çocukların yüzlerinde mutlu bir gülücük olacağız' Kurs öğretmeni Hayriye Akgül: 'Oyuncaklarımız 30 derecede yıkanabilir şekildedir. Kesinlikle oyuncaklarda bozulma ve yıpranma olmuyor. Piyasadaki Çin malı oyuncaklardan çok daha sağlıklı'

ARİF YAVUZ - Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi’nde dolgu bebek yapımı kursuna katılan 25 kadın kursiyer, "amigurimi" tekniğiyle ördükleri organik oyuncakları lösemili çocukların yüzlerinde tebessüm olmak için hediye edecek.

Kültür ve Semt Evi'nde açılan kursun eğitmeni Hayriye Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları dolgu oyuncak bebeklerin tamamen organik olduğunu, tüylenmeyen ve pamuklu akrilik ipler kullandıklarını söyledi.

Oyuncak dolgu bebeklerin içerisinde boncuk elyafın bulunduğunu dile getiren Akgül, "Oyuncaklarımız 30 derecede yıkanabilir şekildedir. Kesinlikle oyuncaklarda bozulma ve yıpranma olmuyor. Piyasadaki Çin malı oyuncaklardan çok daha sağlıklı." dedi.

- "Çok zevkli ve stres atmaya birebir"

Organik dolgu bebeğin yapımının iki gün ila bir hafta arasında sürdüğünü aktaran Akgül, yapımında kullanılan materyallerin çocuklara hiçbir zararının olmadığını vurguladı.

Kursiyerlerin organik dolgu bebek yapımında ilk başlarda biraz zorlandığını anlatan Akgül, şöyle devam etti:

"Biz burada oyuncak fil, kaplumbağa, tırtıl ve bebekler örüyoruz. Ayrıca örülebilecek her çeşit oyuncağı yapabileceğimizi düşünüyorum. Sabrı olan kursiyerlerimiz bu kursu kesinlikle bırakmıyor. Çok zorlanan kursiyerler de devam etmiyor. Kursumuz çok zevkli ve stres atmaya birebir diyebilirim. Kursiyerlerimiz ayrıca aile bütçelerine katkı sağlamak için piyasaya da dolgu örgü bebek yapıyorlar."

Akgül, kursiyerlerin yaptıkları organik oyuncakları kentteki lösemili çocuklara hediye etme kararı aldıklarını, bunun için yoğun mesai içinde olduklarını dile getirdi.

- "Aile bütçesine katkı sağlayan kursiyerlerimiz var"

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş da organik dolgu bebek yapımı kursunun kadınlardan büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Bebeklerin tamamen organik materyallerden yapıldığına dikkati çeken Diktaş, şöyle devam etti:

"Kursta yapılan bebekler rahatça yıkanabiliyor, herhangi bir deforme ve bozulma olmuyor. Öğrendikleri bu işten para kazanıp aile bütçesine katkı sağlayan kursiyerlerimiz var. Kursiyerlerimiz yaptıkları organik oyuncakları şehrimizdeki lösemili çocuklara hediye etme kararı aldı. Bu çocuklarımızın mutlu olmalarına katkı sağlayan kursiyerlerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyorum."

Kursiyerlerden Yasemin Ekiz de güzel eserler ortaya çıkardıkça kendisini mutlu hissettiğini belirterek, "Kursta ilk dönemde biraz zorlandık. Ama alıştıkça, gayet güzel oyuncaklar yapıyoruz. Arkadaşlarımızla lösemili çocuklar için güzel oyuncaklar ördük. Örmeye devam ediyoruz. Oyuncakları yakında onlara hediye edeceğiz. İnşallah, çocukların yüzlerinde mutlu bir gülücük olacağız." ifadelerini kullandı.

Filiz Şahin de kursta çok güzel bir ortamın olduğuna işaret ederek, "Kız ve erkek bebek yapmak çok hoşuma gidiyor. Fil, zürafa ve bebek maketlerini rahatça örüyoruz. Ayrıca doğaçlama da örebiliyoruz. Doğrusu hayal dünyamız burada çok genişledi. Önce hayal edip, sonra örüyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA