İzmir Tarih Projesi'ne 20 Milyon Liralık Ödenek

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmirlilerin tarihle ilişkisinin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla yürütülen İzmir Tarih Projesi'ne 20 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Agora ve çevresinin yenilenmesi, iyileştirilmesi ile ilgili Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi (TARKEM) ve diğer tüm paydaşlar tarafından Kalkınma Bakanlığına iletilen önerilerin titizlikle incelendiğini ve 20 milyon liralık ödenek ayrılmasına karar verildiğini belirtti.

Ödeneğin 2018 yılı yatırım programına alınarak Kalkınma Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildiğini ve bakanlık tarafından İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına aktarılacağını bildiren Kaya, şunları kaydetti:

"İzmir'in hafızası olan hangi semtimiz, hangi çarşımız, hangi lokasyonumuz varsa bizim için oldukça değerlidir. Bu anlamda Agora ve Kemeraltı, İzmir için değer sıralamasında birinciliğini korumaktadır. 8 bin 500 yıllık kente sahip İzmir'in geçmişten günümüze uzanan ve ayakta kalan en önemli değerlerinden bir tanesi olan Agora'daki çalışmalara desteğimiz devam edecek. Sayın Başbakanımız, söz konusu İzmir olunca tüm kapıların ardına kadar açılmasını sağlıyor. Bu noktada da gerekli talimatları vererek İzmirimiz için büyük önem taşıyan bu desteğin verilmesini sağladı. Kendisine İzmirli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA