'İnşallah İyi Bir Başlangıç Oldu, İyi Bir Tohum Atıldı'

Kuruluş kanunu TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kenti bölgenin ve Ortadoğu'nun bilim, finans, ekonomi ve üretim üssü olma hedefine daha da yaklaştıracak GAÜN, SANKO ve Hasan Kalyoncu üniversitelerinin ardından kentin dördüncü üniversitesi olacak Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 'Ortadoğu'ya hitap etme' misyonuyla kurulacak Yeni üniversite, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından kapatılan Zirve Üniversitesinin binalarını kullanacak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:'İnşallah iyi bir başlangıç oldu, iyi bir tohum atıldı. Bunun güçlü bir ormana dönüşmesi konusunda da biz belediye olarak her türlü lojistik desteği vereceğiz'

'İnşallah İyi Bir Başlangıç Oldu, İyi Bir Tohum Atıldı'
ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Kuruluş kanunu TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep'i bölgenin ve Ortadoğu'nun bilim, finans, ekonomi ve üretim üssü olma hedefine daha da yaklaştıracak.

Yeni kurulacak üniversiteler arasında kuruluş misyonu "Ortadoğu'ya hitap etmek" olarak belirlenen Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep, SANKO ve Hasan Kalyoncu üniversitelerinin ardından gazi şehrin dördüncü üniversitesi olacak.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) kurucu rektör atanması beklenen yeni üniversite, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Zirve Üniversitesinin binalarını kullanacak.

Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesine, gerekli düzenlemeler ve atamaların ardından 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alınması bekleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgi ve teknoloji çağında hem ülkelerin hem de şehirlerin yarış içerisinde olduğunu söyledi.

-"Genç nesli geleceğe çok iyi hazırlamak gerek"

Kentte 750 bin çocuk ve 70 bin üniversite öğrencisi bulunduğunu belirten Şahin, genç nesli geleceğe çok iyi bir şekilde hazırlamak gerektiğini vurguladı.

Şahin, bilgi ve teknoloji çağında dünyanın yapay zekayı ve "Endüstri 4.0"ı konuştuğunu, Türkiye'nin de bu yönde ilerlemesi gerektiğini vurgulayarak, "Gaziantep olarak bizim en büyük gücümüz, ekonomi ve sanayi altyapımız. 150 bin çalışanı ve 6,5 milyar dolar ihracatıyla Türkiye'nin ilk 5'indeyiz. Bunu sürdürülebilir kılabilmemiz için bilim ve teknoloji üniversitesiyle akademik altyapıyı güçlendirmemiz gerekiyordu." dedi.

Gaziantep'in 170 ülkeye ihracat yapan büyük bir başarı hikayesi olduğunu dile getiren Şahin, kentin sanayisini yüksek teknolojiye geçirebilecek akademik altyapının beslenmesi gerektiğini, bu kapsamda yeni kurulan bilim ve teknoloji üniversitenin çok önemli olduğunu belirtti.

Şahin, yeni üniversitenin terör örgütü FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından kapatılan ve Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi olarak hizmet veren Zirve Üniversitesinin binalarında faaliyete başlayacağına işaret ederek, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kentin ve Türkiye'nin kalkınmasına hizmet edeceğini bildirdi.

- "Hem tasarım hem de Ar-Ge içeren bölümlerin yer alacak"

Başkan Fatma Şahin, beşeri sermayenin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"İnsanımızı iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bilim insanı yetiştirebilmek için böyle bir üniversiteye ihtiyacımız olduğunu bakanlarımız ve milletvekillerimizle konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Gaziantep'e geldiğinde üniversitenin kurulacağının müjdesini vermişti. Biz bölgenin ve Ortadoğu'nun bilim, finans, ekonomi ve üretim merkezi olmaya aday bir şehiriz. Bu jeopolitik ve jeostratejik konum bunu gerektiriyor. Bize düşen de bunun altyapısını oluşturmak. Bu hedefe ulaşabilmemiz için mutlaka bu üniversiteyi kurmamız gerekiyordu."

Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde hem tasarım hem de Ar-Ge içeren bölümlerin yer alacağını anlatan Şahin, "İnşallah iyi bir başlangıç oldu, iyi bir tohum atıldı. Bunun güçlü bir ormana dönüşmesi konusunda da biz belediye olarak her türlü lojistik desteği vereceğiz." dedi.

Şahin, 15 Temmuz yerleşkesinin mevcut altyapısının yeteri kadar kullanılamadığını ancak yeni üniversiteyle birlikte hedeflere çok hızlı bir şekilde ulaşılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA