'Filistinli Ailenin Evinin Kundaklanmasından İsrail Sorumludur'

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf elMahmud: '(Bu sabah Filistinli bir ailenin evinin ateşe verilmesi olayı) İşgal hükümetinin facialarla dolu sabıkasına eklenen bir başka suçtur' 'Uluslararası camianın şüpheli suskunluğu ile ABD Başkanı Trump’ın desteği işgal devletini, Filistin halkına, mukaddesatına, mülklerine yönelik düşmanca saldırı ve planlarını aktifleştirmesi konusunda cesaretlendiriyor'.

Filistin hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Duma beldesinde bu sabah Filistinli bir ailenin evinin Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanmasından İsrail’i sorumlu tuttu.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Duma beldesinde bu sabah Yasir Devabişe’nin evinin Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanma olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Mahmud açıklamasında, "İşgal hükümetinin facialarla dolu sabıkasına eklenen bir başka suçtur." ifadelerini kullandı.

Donald Trump Başkanlığındaki ABD yönetiminin İsrail’e verdiği desteğe işaret eden Mahmud, şunları kaydetti:

"Uluslararası camianın şüpheli suskunluğu ile ABD Başkanı Trump’ın desteği işgal devletini, Filistin halkına, mukaddesatına, mülklerine yönelik düşmanca saldırı ve planlarını aktifleştirmesi konusunda cesaretlendiriyor."

- FKÖ’den uluslararası topluma kınama çağrısı

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat da uluslararası topluma, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları ile İsrail güçlerinin Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösterilere müdahalesini kınama çağrısında bulundu.

Uluslararası topluma Filistin halkı için acil koruma çağrısı yapan Ureykat yazılı açıklamasında, Filistin'de yaşanan olayların asıl sorumlusunun başta uluslararası toplum olmak üzere ABD ve İsrail yönetimleri olduğunu kaydetti.

Ureykat, Filistin yönetiminin İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçları Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taşımaya hazırlandığını vurguladı.

- Ne olmuştu?

Nablus şehrinin güneyindeki Duma kasabasında Filistinli Devabişe ailesine ait ev bir grup fanatik Yahudi yerleşimci tarafından bu sabah ateşe verilmişti. Yangında evin büyük bir bölümü hasar görürken, saldırı sırasında evde olan aile fertleri ise yara almadan kurtulmuştu.

Yahudi yerleşimcilerin son dönemde işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılarında yaşanan artış dikkati çekiyor.

Söz konusu saldırıların kendilerine “Bedel Ödetme” adı veren fanatik Yahudi yerleşimci grupları tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz 2015 sabahı da Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ise ağır yaralanmıştı.

Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırıdan bir süre sonra baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) de tedavi gördükleri hastanede hayatını yitirmiş, kundaklama olayından sağ kurutulan Ahmed ise vücudunun yüzde 60'ı yandığı için uzun süre hastanede tedavi görmüştü.
Kaynak: AA