Elon Musk duyurdu: Tesla bu yıl Türkiye'ye geliyor!

ABD'li uluslararası elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bu sene Türkiye pazarına girecek.

Elon Musk duyurdu: Tesla bu yıl Türkiye'ye geliyor!
Elon Musk duyurdu: Tesla bu yıl Türkiye'ye geliyor!
Twitter’dan yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekmeyi başaran Tesla CEO’su Elon Musk, yine Twitter üzerinden Tesla ve Türkiye ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Roadster modelinin test sürüşleri için ülkemizden Kaliforniya’ya giden ve Elon Musk’a test sürüşlerinin ne zaman gerçekleşeceğini soran bir Türk takipçisine cevap veren Musk, Tesla’nın 2018 yılı içinde Türkiye’ye resmi olarak geleceğini açıkladı.

Lansman için Türkiye’ye gelecek


Kısacası uzun zamandır zor günler geçiren ve geçtiğimiz hafta rekor zarar açıklayan Tesla, önümüzdeki aylarda resmi olarak Türkiye‘de satılmaya başlanacak. Attığı Tweet’te Türkiye’yi sevdiğini de dile getiren Musk, Tesla’nin Türkiye lansmanında bizzat ülkemizde olacağını da açıkladı.

Elon Musk duyurdu: Tesla bu yıl Türkiye'ye geliyor!

Hatırlatmak gerekirse Elon Musk, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek için Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Tesla ülkemizde resmi olarak satılan bir marka olmamasına rağmen ülkemizde pek çok Tesla modeline rastlamak mümkün.

Tabii ki Tesla ve diğer elektrikli otomobillerin önündeki en büyük engelin ülkemizdeki şarj istasyonlarının yetersizliği olduğunu da ekleyelim. Tesla’nın ilk etapta ülkemizde hangi modelleri satışa sunup sunmayacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da belirtelim. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.