Çubuk'ta 'Anneler Günü' Programı

Çubuk ilçesinde, Hak-İş Konfederasyonu bünyesindeki Hizmet-İş sendikası Ankara 2 Nolu Şubesi tarafından çalışan annelere yönelik "Anneler Günü" programı düzenlendi.

Yeşil Çubuk Parkı'nda bulunan bir lokantada düzenlenen programa, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Recep Dere, Memur-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Bayram Elik ve belediyede çalışan anneler katıldı.

Programda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Acehan, bir annenin sadece iş yerinde çalışmadığını çocuğu için 7 gün 24 saat çalıştığına işaret etti.

Anneliğin çok büyük fedakarlık gerektirdiğini vurgulayan Acehan, tıp literatürüne de giren anne yoksunluğunun çocuğun yaşantısında büyük travmalar yarattığını kaydetti.

Babasının annesini küçük yaşta kaybettiğini ve onun hayatı boyunca yokluğunu hissetmesine şahit olduğunu anlatan Acehan, şunları söyledi:

"Bence güzel makam annelik makamıdır. Bir insan babasını, kardeşini, yakınını kaybedebilir. Bunun için üzülür ama annesini kaybedenlerde çok daha fazla etki olur, 'anne yoksunluğu sendromu' meydana gelir. Anne olmadığı zaman bir çocuğun kişiliğini, davranışlarını nasıl etkiliyor bunu anlatmak için böyle bir teşhis konmuş. Ben 'anneler için ne yapsak azdır' diyorum. Şimdi hepiniz çalışansınız, bir taraftan annelik, bir taraftan da işçi veya memur olarak çalışıyorsunuz. Çalışan anneler çok daha fazla sorun yaşıyor. Göreviniz iki kat. Sizler 8 saat iştesiniz ama göreviniz bitmiyor gece annesiniz. Çocuğunuzun yaşı kaç olursa olsun evlatlarınız size ihtiyaç duyuyor, sizler de onları asla unutmuyorsunuz. Anneler ne olursa olsun evlatları için canlarını verir."

Kaynak: AA