'CHP AYM'ye Gidebilir, Hakkıdır'

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin Bakanlar Kuruluna verilen KHK yetkisini Anayasa Mahkemesine taşımasıyla ilgili “CHP ilk defa Anayasa Mahkemesine gitmiyor. Hakkıdır, gidebilir" dedi.

Başbakan Yıldırım, cuma namazını Melike Hatun Camii’nde kıldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, Bakanlar Kuruluna verilen KHK yetkisini CHP’nin Anayasa Mahkemesine taşıyacağına yönelik soruya, “Taşıyabilir. CHP ilk defa Anayasa Mahkemesine gitmiyor. Hakkıdır, gidebilir. Bizim yaptığımız düzenleme 16 Nisan halk oylaması sonucu Anayasa değişikliğinin uygulanmasına yönelik seçimden sonra ihtiyaç olan bir düzenlemedir. Tamamen Anayasa çerçevesinde yapılmıştır. O bakımdan rahatız” cevabını verdi.

Yapılandırma ve ikramiye tasarısının Mecliste kabul edilmesi ve yeni bir yapılandırma çalışmasının olup olmayacağı hakkında Yıldırım, “Mecliste görüşüldü ve kabul edildi. Kapsamlı bir düzenleme. Cumhurbaşkanınız imzalayınca yürürlüğe girecek. Bunun dışında kapsamlı bir düzenleme çalışması yok” açıklamasında bulundu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın “Türkiye ile hiçbir ön koşul sunmadan diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız” açıklamalarını da değerlendiren Yıldırım, “Ermenistan yıllardan beri Türkiye’ye yönelik hasmane tutumunu, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne, sınırlarına yönelik yanlış tutumlarından vazgeçiyorsa, yeni bir sayfa açmak istiyorsa bunlarla ilgili detayları görüp ona göre karşılık veririz. Bizim hiç kimseyle başta komşularımız olmak üzere husumet içerisinde olmayı arzu etmiyoruz. Dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız siyasetimizin esasını teşkil ediyor. Böyle bir yaklaşım varsa bunu tabiatıyla ülkemizin menfaatleri doğrultusunda değerlendiririz” dedi.

(İlker Turak/İHA)
Kaynak: İHA