Çay'da 5. Motorlu Araçlar Bilim Şenliği

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksekokulu (MYO) 5. Motorlu Araçlar Bilim Şenliği düzenledi.

MYO Prototip Motorlu Araçlar Kulübü tarafından düzenlenen Motorlu Araçlar Bilim Şenliği'nde konuşan Çay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Hüseyin Koçak, Çay Meslek Yüksekokulu'nun düzenlemiş olduğu bu etkinliğin bilim ve sanat etkinliği şöleni olduğunu söyledi.

Üç gün sürecek olan şölenin konferans, panel, seminer, sunum ve eğitim faaliyetlerinden oluştuğunu kaydeden Koçak, şöyle devam etti:

"Bu projemizin amacını dört madde ile özetlemek istiyorum. Üniversitelerimizin otomotiv sektörüne ara eleman yetiştiren bölümlerini burada her yıl buluşturup birlikte çalışma imkanlarını tartışmak, sektör temsilcileriyle yetiştirdiğimiz genç elemanlarımızı buluşturmak ve tanıştırmak. Sektörde meydana gelen değişimlerin tanıtılması ve tartışılması için bilimsel ortam oluşturmak. Otomotiv ve elektrik bölümü öğrencilerimizin uygulamaları derslerde yapmış oldukları pratikleri somut bir örnek olarak sergilemek. Bu düşünceleri hayata geçirmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

Kaymakam Turan Erdoğan da "Bir toplum bir millet bilime, bilim adamına ve öğrencisine değer verdiği kadar gelişir kalkınır ve değerli hale gelir. Yerel yönetimler olarak MYO'ya göz bebeğimiz gibi bakmamız lazım.Biz geçen yıl bir binamızı yurt olarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Öğrenci yurdumuza görevli yöneticilerde atandı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında erkek öğrenci yurdu yapacağız." dedi.

Daha sonra Prototip Motorlu Araçlar kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan karma resim ve heykel sergisi açılışı yapıldı.

Şenliğe, Kaymakam Turan Erdoğan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Mehmet Serkan Gençer, Pazarağaç Belde Belediye Başkanı Adem Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sadık Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ali Serin, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Türkkan, MHP İlçe Başkanı Ali Sakçı, öğretim üyeleri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA