Bitlis'teki Köy Çocukları Tiyatroyla Buluşturuldu

Bitlis Belediye Tiyatro ekibi, "Tiyatrosuz Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında köy çocuklarını tiyatroyla buluşturuyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Bitlis Belediye Tiyatrosu ekibinin, proje kapsamında merkezden uzakta ve kent imkanlarından faydalanamayan köylerdeki öğrenciler için "Hacivat ve Karagöz" oyununu sahnelemeye devam ettiği belirtildi.

Belediye tarafından kurulan tiyatro ekibinin, köy köy gezerek tiyatroyu köy çocuklarıyla buluşturduğu kaydedilen açıklamada, "Daha önce hiç tiyatroya gitme imkanı bulamayan köy çocukları, bu sayede tiyatro oyunu izlemenin mutluluğunu yaşıyor." denildi.

Açıklamada, Tiyatro Koordinatörü Cihan Olan, belediye bünyesinde kurulan tiyatro topluluğu sayesinde çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini belirtti.

Olan, "Proje kapsamında köy okullarında okuyan ve hiç tiyatro izlememiş öğrencilere oyunumuzu sahneliyoruz. Bizi izledikten sonra çocukların o heyecan ve sevinci çektiğimiz bütün sıkıntılara değiyor. Çocuklar, bizi bir kere daha görmek istediklerini söylüyor. Bize sarılıp öpüyorlar. Sevgilerini o şekilde gösterip, oyuncularımızla ilgileniyorlar. Bu gösterilerde bizden desteklerini bizden esirgemeyen Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'na teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA