Belediyeden Şehit Ailesine Ev

Beykoz Belediyesi, Van'ın Başkale ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Kemal Zeren'in ailesine ev hediye etti Şehidin adı da oturduğu mahalledeki camiye verildi.

Beykoz Belediyesi, Van'ın Başkale ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Onbaşı Kemal Zeren'in ailesine ev hediye etti.

Şehit Zeren'in ailesine, evinin önünde düzenlenen törenle belediye tarafından hediye edilen evin anahtarı teslim edildi.

Ayrıca Onbaşı Kemal Zeren'in adı mahallesindeki camiye verildi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, törende, bundan sonra Şehit Zeren'in evinin arkasındaki caminin adının Şehit Kemal Zeren Camisi olduğunu söyledi.

İnsan olarak yüreklerindeki acıyı dindirmekle mükellef olduklarını aktaran Çelikbilek, şöyle konuştu:

"Onun şu an gittiği yer bizim çok özeneceğimiz ama kavuşamayacağımız bir yerdir. Allah onun ecrini kat be kat nasip etsin. Onun elde ettiği bu nimeti bir başkasının verme şansı yok. Bu çok önemli bir nimettir, hiçbir şekilde uğraşılarak ulaşabileceğimiz bir nokta değildir. Şehit olmak için insanlar bütün mallarını verse ulaşamaz. Bundan sonra camimizin adı da Şehit Kemal Zeren Camisi oldu. Cemaati bol olsun. Biz de ailesine vermek üzere bir yapı gerçekleştirdik. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim. İçimize sinmese bile Allah'ın takdirini kabul edeceğiz. Belediye olarak bölgedeki şehit ailelerimizin taleplerini elimizden geldiğince gerçekleştiriyoruz."

Başkan Çelikbilek'in konuşmasının ardından Beykoz Müftüsü Ali Efe'nin yaptığı dua ile Zeren ailesinin evi için kurdele kesildi.

Törenin ardından Beykoz Belediyesi katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram etti.

Törene şehit Zeren'in ailesi ve akrabaları ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA