'Anneler, Geleceğin Hazırlayıcısı Ve Güzide Mimarlarıdır'

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük sorumluluk üstlenen annelerin, geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarları olduğunu kaydetti.

Başkan Filiz, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu tüm kadınların Anneler Günü'nü kutladı.

Bir ülkenin mutlu olabilmesinin yolunun, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçtiğini ifade eden Filiz, şunları kaydetti:

"Bu şuurla yola çıkan bizler, annelerin daha mutlu, daha güler yüzlü olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek için canla başla çalışıyoruz. Elbette, elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde hatırlamamız ve anmamız asla doğru değildir. Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır. Bu itibarla, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük sorumluluk üstlenen annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarları, aile ve toplum hayatının temel direğidir."

Bu anlamlı günün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerin değerinin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmasını dileyen Filiz, "Yüreğinde evlat acısı taşıyan annelerin, evladını teröre kurban vermiş şehit annelerinin de acısını kendi acım olarak görüyor, hepsine sabır diliyorum. Çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden muhterem şehit analarına da saygı ve sevgilerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bu vesileyle bildirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA