Akıncılar Belediye Başkanı Şen'den Borç Açıklaması

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, belediyenin nisan ayı itibarıyla İller Bankası'na borcunun 3 milyon 99 bin lira olduğunu bildirdi.

Şen, yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı malum şahıslar, belediyemizin 10-15 milyon lira kadar borçlandığı konusunda halkımızı kirli bilgileriyle doldurmaya çalışsa da İller Bankası'na 2018 nisan ayı itibarıyla borcumuz 3 milyon 99 bin liradır. 2014 mart ayında göreve başladığımızda ise belediyemizin 2 milyon 779 bin lira borcu bulunmaktaydı." ifadelerini kullandı.

Görev süresince yaptığı hizmetlere de değinen Şen, şunları kaydetti:

"Borçlandığımız tutar karşılığında yapmış olduğumuz hizmetler ise 26 bin 800 metre içme suyu şebeke borularını değiştirdik ve çalışmalarımız devam ediyor. Kilit parke çalışması yaptık ve eksik kalan yerler için çalışmalar sürüyor. Yeşilyazı Mahallesi Koru Yolu Caddesi ve diğer birçok yolun açılması akabinde duvarlarının yapılması, imar kanununun 18. madde uygulaması ve parselizasyon çalışmaları yapıldı. Belediyemizin araç filosuna, 1 adet kamyon, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet makam aracı, 1 adet zabıta aracı, 1 adet pikap, 1 adet kepçe, 1 adet itfaiye, 1 adet otobüs alarak araç filomuzu yeniledik. Belediyemize ait yeni bir şirket kurduk, şirket bünyesinde, 1 adet beton santrali, 4 adet beton mikseri, 1 adet beton pompası ile hazır beton üretim tesisini hizmete sunduk. Kilit parke taşı üretim makinesini satın aldık."

Kaynak: AA