Ağrı'da Terör Ve Asayiş Uygulamaları

Ağrı'da, geçen ay FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 33 kişiden 18'i, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 58 şüpheliden 27'isi tutuklandı.

Ağrı'da, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen ay FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 33 kişiden 18'i tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin nisan ayı içerisinde, FETÖ/PDY terör örgütü, tarihi eser kaçakçılığı, PKK/KCK silahlı terör örgütü ve uyuşturucu ile mücadele suçlarına yönelik operasyonlarına yer verdi.

Açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda, farklı kurumlarda görev yapan kamu görevlisi ve sivil şahıslardan Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 33 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerden 15'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 18'inin tutuklandığı bildirildi.

- PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 27 şüpheli tutuklandı

PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarda ise il merkezi ve ilçelerinde 58 şüphelinin yakalandığına yer verilen açıklamada, şüphelilerden 17'sinin emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından, 14'ünün ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 27'sinin tutuklandığı ifade edildi.

Düzenlenen operasyonlarda şüphelilerle birlikte 5 adet av tüfeği, 56 adet av tüfeği fişeği, bir adet kuru sıkı tabanca ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği aktarıldı.

Uyuşturucu madde satan, alan ve nakleden şahıslara yönelik çalışmalarda 95 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, adli makamlara sevk edilen şahıslardan 74'ünün savcılıktan, 11'inin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 9 şüphelinin ise tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, şahıslarla 5 kilo 390 gram eroin, 4 kilo 320 gram esrar, bir kilo 350 gram metanfetamin, 2 gram Afyon sakızı, 80 gram sentetik kannaboid (bonzai) ve 10 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği bildirildi.

- 139 bin 250 paket sigara ele geçirildi

Bu yıl yasa dışı tütün mamulleri ticaretini önlemeye yönelik yapılan çalışmaların da aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında, 199 tarihi eser ve tamamı gümrük kaçağı olan 139 bin 250 paket sigara, 24 bin 400 adet güneş gözlüğü, 26 bin 927 farklı türlerde malzeme, 9 bin 600 oyuncak silah, 3 bin 500 çatapat tabir edilen malzeme, 800 litre mazot ele geçirilmiş ve 53 şahsa işlem yapılarak dosyaları adli makamlara sevk edilmiştir."
Kaynak: AA