35. Mühendislik Dekanlar Konseyi Toplantısı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun: 'Benim gördüğüm bir problem var. O da saha deneyimi noksan mühendislerimiz var. Bunu nasıl gideririz bilmiyorum, bu sizin işiniz'

Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Toplantısı'nın 35.'si Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Konukevi 15 Temmuz Milli İrada Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Bayburt Üniversitesi'nin MDK toplantısının ev sahipliğini üniversitesitenin 10. yıl kutlamaları kapsamında yaptığını söyledi.

Rektör Coşkun, Bayburt Üniversitesi'nin böylesi önemli bir dönemde mühendislik fakültelerinin dekanlarını ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek, "Mühendislik kalitesini yükseltmek adına Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısında ciddi çalışmalar yapılıyor. İnşallah bundan sonraki oturumlarda çok başarılı geçer ve güzel teklifler olur." dedi.

Bu toplantılardan çıkarak Üniversiteler Arası Kurula sunulacak güzel tekliflerin destekçisi olacaklarını ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

"Mühendislik niteliğinin arttırılması konusunda her türlü çabanıza destek vermeyi şimdiden taahhüt edebilirim. Çünkü bir rektör olarak zaman zaman gördüğüm manzara şudur; mühendislik diplomasını verdiğimiz arkadaşlarımızı da istihdam ediyoruz, çok sayıda mühendisimiz var üniversitemizde, değişik birimlerimizde çalıştırıyoruz. Ama benim gördüğüm bir problem var. O da saha deneyimi noksan mühendislerimiz var. Bürokratik deneyimi de tabi noksan. Bunu nasıl gideririz bilmiyorum, bu sizin işiniz. Ben sosyal bilimciyim. Bizim zihnimizde mühendis kavramı çok dolu bir kavramdır."

Toplantı, MDK Genel Sekreteri Prof. Dr. Süheyda Atalay'ın konseyin çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirmeyle devam etti.

Öte yandan, toplantı kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "2023'e Doğru TÜBİTAK ile Geleceğe Bakış" konulu bir konuşma da yapacak.
Kaynak: AA