Yaralı Köpeğin Yardımına Odunpazarı Ekipleri Koştu

Odunpazarı Belediyesi ekipleri yaralı halde buldukları sokak köpeğini muhafaza altına alarak tedavisini gerçekleştirdi.

Yaralı Köpeğin Yardımına Odunpazarı Ekipleri Koştu
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi Kaymaz Mahallesinde bulunan ve tahminen 1 yaşında olan dişi sokak köpeğine yavru iken takılan tasma, hayvanın büyümesi ile boynunda derin yaralar oluşturdu. İnsanlardan kaçan ürkek köpek, Odunpazarı Belediyesi toplama ekipleri tarafından veteriner hekim kontrolünde Kaymaz Mahallesi’nden alınarak, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezinde tedavi edilmeye başlandı.

Yanlış yerlere müracaatlar gecikmelere neden oluyor

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, köpekle ilgili ihbar kendilerine ulaştıktan sonra kısa sürede müdahale ederek köpeği tedavi altına aldıklarını söyledi.

Muayene sırasında köpeğin uzun zamandır bu halde olduğu tespit edildiğini belirten yetkililer, “Duruma şahit olan vatandaşlar 20 gün önce çeşitli dernek ve kuruluşlara haber vermiş, ihbarın bize ulaşması 20 gün sürdü ve hayvan 20 gün daha fazla acı çekti. Odunpazarı Belediyesi’nin Sivrihisar ilçesi ile işbirliği protokolü mevcuttur. Vatandaşlar bu durumda öncelikle Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezine ya da Sivrihisar Belediyesine başvursaydı bu 20 günlük gecikme meydana gelmezdi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yetkililer, resmi müdahale yetki ve sorumluluğunun belediyelerde bulunduğunu da belirtti.

Kaynak: İHA