Türk Firma Kazakistan'da Güneş Enerjisi Santrali Yapacak

ASTANA – Çalık Holding'in, Kazakistan'da 50 MW kapasiteli güneş enerji santrali inşaatına başlayacağı bildirildi.

Kazakistan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yatırım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Arıstan Kabikenov’un başkanlık ettiği Kazak iş adamları heyetinin Türkiye ziyareti çerçevesinde bir hafta boyunca büyük Türk firmaları yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

Kazak heyeti ile Çalık Holding firması temsilcileri arasında yapılan görüşmede, firma temsilcilerinin Kazakistan’daki projeleri hayata geçirmeye hazır olduklarını dile getirdikleri ifade edilen açıklamada, söz konusu firmanın ilk aşamada Kazakistan’da 50 MW kapasiteli güneş enerji santrali inşaatına başlamayı planladığı aktarıldı.

Açıklamada, heyetin Yıldırım Holding firması yönetimiyle yaptığı görüşmede, Kazakistan'daki madencilik ve metalürji alanındaki projelerin uygulanması konularının ele alındığı dile getirildi.

Yıldırım Holding ile Kazakistan Jeoloji Şirketi “Kazgeologiya”nın maden arama alanında ortak şirket kurulma konusunda anlaştıkları ifade edilen açıklamada, şu an tarafların 5 proje üzerinde çalıştıkları belirtilerek bu yıl Yıldırım Holding’in Jambıl eyaletindeki maden arama çalışmalarına başlamayı planladığı kaydedildi.

Açıklamada, Kazak heyetinin Eczacıbaşı Holding ve Bak-Ay Tekstil firması temsilcileriyle de iş birliği konularını görüştükleri ifade edildi.

Kaynak: AA