Temsili Askerlik Yapacak Engellilere Kına Yakıldı

Muğla'da Engelliler Haftası nedeniyle bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için kına gecesi düzenlendi.

Menteşe Öğretmenevi'nde, Muğla Engeliler Derneği ile Muğla Zihinsel Engeliler Derneği tarafından "engelsiz gece" etkinliği düzenlendi. Gecede, bir günlük temsili askerlik yapacak engellilere kına yakıldı.

Engellilerin kınalarını Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İlkay Türkoğlu ile Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ve Muğla Zihinsel Engeliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü yaktı.

Askerlik için kına yakılan engelliler, "En büyük asker bizim asker", "Ne mutlu Türküm diyene", "Her şey vatan için" sloganları attı. Gecede engelli askerler, zeybek oynadı.

Muğla Engeliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel hale getirdikleri gecede engelli askerlere, asker uğurlama geleneğine uygun olarak kına yaktıklarını söyledi.

Amaçlarının engelli bireylerin kendilerine güven duygularını pekiştirerek, toplumla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu belirten Çakıroğlu, "Programda hem aileler bir araya geliyor hem de çocuklarımız güzel bir gece geçiriyor. Bu tür programlarla engellileri topluma kazandırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Kendisinin de bir engelli annesi olduğunu, engellilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade eden Çakıroğlu, amaçlarının engellileri sosyal yaşantıya dahil etmek olduğunu vurguladı.

Kına yakılan engelli gençler, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yapacak.

Kaynak: AA