Suriye Devlet Başkanı Açıklaması 'ABD Hedeflerine Ulaşamadığında Hep Kaos Ortamı Oluşturuyor'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “ABD hedeflerine ulaşamadığında hep kaos ortamı oluşturuyor” dedi.

Suriye Devlet başkanı Beşar Esad, Yunan Kathimerini gazetesine demeç verdi. Esad, ABD Başkanı Donald Trump için, “Bugün bir şey söylüyor, yarın başka şey yapıyor. Bize göre ABD’de kontrol Trump’ın değil derin devletin elinde. ABD Başkanıysan bir ülkenin başkanıysan kendinden önce halkını temsil ediyorsun demektir. ABD hedeflerine ulaşamadığında hep kaos ortamı oluşturuyor. Aynı şeyi Suriye’de de yapıyor“ iddiasında bulundu.

Suriye devlet başkanı, ülkenin bölünmeyeceğini, böyle bir şeyi hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini, krizin başlangıcına kıyasla Suriye’deki halkın bugün daha iyi bir şekilde beraber yaşadıklarını söyledi.

Siyasi geleceği konusunda ise Esad, "Suriye halkının beni istemediğini hissedersem elbette çıkıp gitmem gerekir. İnsan olarak hata yapmamam mümkün değil. Ancak gerçekler, izlediğimiz siyasetin ana hatları ile doğru olduğunu kanıtladı" diye konuştu.

Esad kimyasal silah kullanmadıklarını iddia ederek, "Yasa dışı bir şekilde Suriye topraklarına girenler, Türkler, Fransızlar hepsi düşmanlarımızdır" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA