Şanlıurfalı Öğrenciler Trabzon'a Konuk Oldu

İçişleri Bakanlığınca yürütülen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Şanlıurfa'dan 150 öğrenci Trabzon'a geldi.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Şanlıurfa Eyyübiye Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla uçakla Trabzon Havalimanı'na gelen 150 öğrenci için karşılama töreni düzenlendi.

Öğrencileri, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ile ile diğer ilgililer karşıladı.

Halk oyunları ekibinin gösterileri ile karşılanan öğrencilerin, "Biz Anadoluyuz" yazılı tişört giydiği ve Trabzonspor'un renklerini taşıyan bordo mavi fular taktığı görüldü.

Hatipoğlu, karşılamada yaptığı konuşmada, proje kapsamında Şanlıurfalı öğrencileri Trabzon'da misafir ettiklerini belirterek, "İnşallah Karadeniz'de güzel ve hoşça vakit geçirirsiniz." dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Hatipoğlu, "Burada edineceğiniz dostluklar ve arkadaşlıklar diliyorum ki bir ömür boyu devam eder. Türkiye'nin her köşesi ayrı bir cennet. Şanlıurfa ayrı, Trabzon ayrı bir güzellikte. Sizler de bu güzelliğin tadını çıkartın. İnşallah güzel hatıralarla ailelerinize kavuşursunuz." diye konuştu.

Öğrenciler, 13 Mayıs'a kadar kentin tarihi ve turistlik mekanlarını gezecek.

Kaynak: AA