OAC'den Sudan Özrü

OAC Başbakanı Sarandji, ülkesindeki Sudan Büyükelçiliği konutuna yapılan saldırı sonrasında Hartum'u ziyaret ederek özür diledi.

Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC), başkent Bangui'deki Sudan Büyükelçiliği konutuna yapılan ve bir kişinin ölümüne yol açan saldırının ardından Sudan'dan özür diledi.

OAC Başbakanı Simplice Sarandji, başkent Hartum'da Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'le bir araya geldikten sonra olayda hayatını kaybeden elçilik koruması Salih Ebu Haniyeh'in evini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Sarandji, Sudan halkı ve devletinden özür dileyerek olayın bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacağı sözünü verdi.

- "İlişkileri etkilemeyecek"

Sudan Dışişleri Devlet Bakanı Muhammed Abdullah İdris de ziyaretten memnuniyet duyduklarını, olayı soruşturmak için ortak bir komisyon oluşturulacağını kaydetti.

Öte yandan, Sudan Haber Ajansının (SUNA) haberine göre, Sudan Cumhurbaşkanı el-Beşir, Sudan Büyükelçiliğine yapılan saldırıdan derin üzüntü duyduklarını ve bu saldırının iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

Geçen hafta Bangui'deki Sudan Büyükelçiliği konutuna silahlı saldırı düzenlenmiş ve bir koruma öldürmüştü.

Olay sonrası Hartum yönetimi, OAC büyükelçisini geri çağırarak yaşananları protesto etmişti.
Kaynak: AA