Merzifon'da Anaokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, anaokulu öğrencilerine, trafik polisleri tarafından, trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.



Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte, minik öğrencilere trafik kuralları ve trafikte uyulması gereken kurallar ile trafik bilinci eğitimi verildi.

Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından düzenlenen eğitimde, yaya ve sürücülerin kavşaklarda alması gereken önlemler ve kavşakta bulunan trafik ışıklarının hangi anlama geldiği, tatbik edilerek anlatıldı.

Eğitimde bazı öğrenciler, akülü araçlarda sürücü, bir kısmıysa yaya oldu.

Kaymakam Gürkan Demirkale ve Belediye Başkanı Alp Kargı'nın da katıldığı eğitimde, sürücüler kırmızı ışıkta bekleyerek yayalara yol verdi, yayalar da kendileri için yanan kırmızı ışıkta sürücülere yol verdi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Dursun Karakelle, yaptığı açıklamada, çocuklara küçük yaşlarda trafik kültürü ve bilincinin aşılanması gerektiğini belirterek, gelecek nesillerin şimdiden trafik bilgisi ve kültürüyle yetişmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA