'Küçük Adımlar Büyük Umutlar' Projesi

Düzce Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğrencileri, "Topluma Hizmet" dersi bünyesinde 75.Yıl Ortaokulu'na "Fen Bilgisi Koridoru" oluşturdu.

Dr. Öğr. Üyesi Şahin Danışman'ın koordine ettiği Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Meryem Yazıcı, Beyza Ataseven, Vildan Enes Alemdar, İrem Mülayim ve Özge Coşkun, "Küçük Adımlar Büyük Umutlar" projesi kapsamında Gümüşova ilçesinde bulunan 75.Yıl Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Öğrencilerin kendi imkanlarıyla bir dönem boyunca oluşturduğu Fen Bilgisi Koridoru'nda Türkiye haritası panosu, başta Türk-İslam tarihinde iz bırakmış bilim insanları olmak üzere, önemli bilim insanlarının hayatlarından ve çalışmalarından kesitler sunan posterler, güneş sistemi ve gezegenler posteri, uzay hatırası için fotoğraf çektirme panosu ve diğer malzemelerden oluşan ilgi çekici materyaller ortaokul öğrencilerin ilgisine sunuldu.

Gün boyunca devam eden materyal sergisinde stantları ziyaret eden 5. ve 8. sınıf öğrencilerine Düzce Üniversitesi öğrencileri bilgi edinme materyalleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA