KARDEMİR'den İş Sağlığı Ve Güvenliği Tatbikatı

KARDEMİR'de, 'yüksekten yaralı kurtarma', 'yangın' ve 'gazlı ortamdan personel kurtarma' tatbikatları yapıldı KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal: 'Ne kadar kar ederseniz edin ya da ne kadar zarar ederseniz edin, hiçbir iş insan sağlığından, insan hayatından daha değerli değildir'.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (KARDEMİR), İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla "yüksekten yaralı kurtarma", "yangın" ve "gazlı ortamdan personel kurtarma" tatbikatları gerçekleştirildi.

Fabrika yerleşkesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği Çubuk Kangal Haddehanesi içinde yüksek bir alanda kaza geçiren ve hareketsiz kalan işçi kurtarıldı.

Daha sonra Katı Atık Toplama Merkezi'nde çıkan yangına, fabrika ve Karabük Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.

Yüksek fırınlardan gelen gaz alarmı üzerine harekete geçen uzman ekipler de gazlı ortamda kalan işçileri kurtardı.

Tatbikatın ardından hafta dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve slogan yarışmaları ile en çok iş sağlığı ve güvenliği önerisi sunan ünite ve çalışanları ile son 3 yıldır iş kazası yaşamayan baş mühendisliklere ödülleri verildi.

- "Önemli olan insanın sağlığı, mutluluğu ve huzurudur"

KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal, tatbikat sonunda yaptığı açıklamada, şirketlerin yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetler sonrasında bazen kar, bazen de zarar edebildiğini, oluşan zararın her zaman telafi edebilecek bir parasal değer olduğunu söyledi.

"Ne kadar kar ederseniz edin ya da ne kadar zarar ederseniz edin, hiçbir iş insan sağlığından, insan hayatından daha değerli değildir." diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Önemli olan insanın sağlığı, mutluluğu ve huzurudur. Zarar edersiniz ama bu zararı her zaman kara çevirebilecek imkanı yakalayabilirsiniz. Teknolojinizi geliştirerek, verimliliklerinizi artırarak, daha fazla katma değer üreterek, karı yakalamanız her zaman mümkündür ancak yitirilen canı geri getirmeniz, yitirilen bir uzvunuzu yerine koymanız mümkün değildir."

Ünal, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin görmezden gelinen her bir uygunsuzluğun acı ve gözyaşı olarak geri döneceğine dikkati çekerek, "Hiçbirimizin evimizde bizi bekleyen eşimizi, çocuklarımızı, bizi seven insanları bu acıya sürükleme hakkımız yoktur." dedi.
Kaynak: AA