Kahramanmaraş'ta STEM Merkezi Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği okullarda kısa adı STEM olan Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşan proje kapsamında ‘STEM Merkezi’ açıldı.

Kahramanmaraş'ta STEM Merkezi Açıldı
Kültürpark içerisinde yer alan STEM Merkezi’nin açılışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gençlerin ve çocukların artık icat çıkarmalarını istediklerini söyledi.

Türkiye’nin geleceği için bilim ve teknolojinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Erkoç, "Geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmemiz için yapay zeka devriminde bizimde çok önemli adımlar atmamız gerekiyor. Hamdolsun bugün Türkiye’miz bu konuda çok önemli adımlar atmakta. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız himayesinde savunma sanayimiz başta olmak üzere TÜBİTAK ve birçok kuruluş destekleriyle Türkiye’miz de bu alanda çok ilerlemeler var. Bizde Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevin gereğini yerine getirelim biz de Türkiye’mizin kalkınmasına destek olalım, aziz milletimizin geleceğini inşa yolunda çocuklarımızı yetiştirelim kaygısıyla bu merkezleri açmaktayız" dedi.

Artık bu yapay zeka devrimiyle beraber insanlığın yeni bir aşamaya geçtiğini ifade eden Başkan Erkoç, şunları kaydetti:

"Özellikle robot teknolojisi çok önemli. İnsanların yaptığı birçok işi dünyada yavaş yavaş robotlar yapmakta insanların yerini birçok alanda robotlar almakta. Bu konuda biliyorsunuz geçen haftalarda üniversitemizle bir program yaptık. Kahramanmaraş’ta çocukları özendirelim diye dünya genelinde bir robot teknolojileri ile ilgili bir şampiyona düzenledik. Oldukça başarılıda geçti. Ben orda şunu gördüm. Gençlerimiz bu konuda bayağı mesafe almışlar. Çünkü Japonya’da yapılan bir yarışmada bir Türk gencimiz üçüncü olmuş. Çok mutlu oldum. Teknolojiyle ilgili atılımlarında özellikle ortaokul lise çağında olacağı inancındayım. Çocuklarımızın ilgisini bu yaşlarda bu konuya çektiğinizde ve gerekli eğitimi verdiğinizde çok başarılı olunacağı, dünyanın birçok yerindeki silikon vadileri gibi ülkemizde de bu tarz üslerin kurulacağı inancındayım. Kahramanmaraş istiklal mücadelesinde öncü olmuştu şimdide istikbal mücadelemizde en önde olmalıyız. Eskiden çocuklara icat çıkarma denirdi artık tam tersi icat çıkarmaları için teşvik ediyoruz. Ben Kahramanmaraş’ın çok önemli buluşların merkezi olacağı inancındayım. Büyükşehir Belediyesi olarak arge birimimizde bu yönde çalışmalar yürütüyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından Başkan Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililerle birlikte kurdele keserek STEM Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Erkoç ve beraberindekiler açılışın ardından STEM Merkezi’nde sergilenen ürünleri incelediler.
Kaynak: İHA