Kahramanmaraş'ta Hayvan Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş’ta hayvan dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheliden 5’i tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Elbistan başta olmak üzere Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde artan hayvan dolandırıcılığı şikayetleri üzerine Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip, mağdur edilen çok sayıda vatandaşın verdiği bilgiler ve yapılan detaylı çalışmanın ardından 7 kişinin ismine ulaştı. Şüphelileri adım adım takip eden Asayiş Büro Amirliği özel ekibi, şahısların ikametlerine operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. D.D., İ.K., Y.D., Ö.Y., C.F., A.D. ve H.D. isimli şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.D., İ.K., Y.D., Ö.Y. ile A.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. H.D. ve C.F. isimli şüpheliler hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Dolandırıcıların, ahırlardan ya da internet üzerinden verilen ilanları takip ederek senet karşılığında hayvan alımı yaptıkları belirtildi. Şahısların bu yöntemle yüz binlerce liralık hayvan alımı gerçekleştirdikleri öğrenildi. Çok sayıda besicinin mağdur olduğu dolandırıcılık iddiasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA