Hassa'da 'Yazarlık Ve Okumanın Önemi' Söyleşisi

Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere "Yazarlık ve Okumanın Önemi" konulu söyleşi düzenledi.

Antakya Cemil Meriç İl Kütüphaneler Müdürü Celal Baz, belediye konferans salonunda düzenlenen söyleşide, il genelindeki en iyi durumda bulanan kütüphanenin Hassa'da olduğunu söyledi.

İnsanın yaşaması için beslenmesi gerektiği gibi beynin de en iyi gıdasının kitap okumak olduğunu aktaran Baz, kitap okuyan kişinin kötü söz kullanamayacağını ve haksızlık yapamayacağını kaydederek toplumun en büyük sermayesinin gençler olduğunu vurguladı.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan yazar Gülşen Gazel ise, okumanın öneminden bahsederek öğrencilere bilgili insan olmak zorunda olduklarını aksi takdirde bilgili insanların kendilerini yöneteceğini kaydetti.

"Kendi kültürümüzü kendi kitaplarımızda öğrenmemiz gerekir." diyen Gazel, "Çanakkale Savaşında ülkenin bütün yetişmiş insanları orada savaşarak şehit oldu. Bu yüzden de bu savaş 'aydınlar' savaşı olarak da bilinir. Toplumu siyaset ve silahlar yönetmez. Edebiyat yönetir. Çünkü siyaseti de edebiyat. Yeri geldiğinde siyasetçiler de toplumu etkilemek için edebiyatı kullanır, şiirler okur." diye konuştu.

Söyleşiye, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abidin Bağeker, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA