FETÖ'nün Adliye Ve Cezaevi Yapılanmasına İlişkin Davada Ara Karar

Örgütün adliye ve cezaevi yapılanmasına ilişkin 34 'mahrem imamın' yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme bir sanığın tahliyesine hükmetti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye ve cezaevi yapılanmasına ilişkin 34 "mahrem imamın" yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme bir sanığın tahliyesine karar verdi.

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda yapıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatlarına taleplerini iletmelerine yönelik söz verilmesinin ardından iddia makamı mütalaasını sundu.

Müzakere için verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, haklarında yakalama emri çıkarılan sanıklar yönünden yakalama emirlerinin infazının beklenmesine, bazı tanıklar için ilgili yerlerin ağır ceza mahkemelerine talimat yazılmasına karar verdi. Mahkeme, gizli tanıklar "Latif" ve "Göksel" yönünden alınan ifadenin CD içeriğinin gönderilmesinin beklenmesine hükmetti.

Mahkeme, mevcut delil durumu, ibraz edilen tıbbi belgeler incelendiğinde çocuğunun rahatsızlığı, eşi Nadiye Karaca Koçer'in kesinlemiş mahkumiyeti, bakıma muhtaç iki çocuğunun daha bulunmasını göz önünde bulundurarak, tutuklu kaldığı süreyi de değerlendirip sanık Necdet Koçer'in, her gün imza atmak ve yurt dışı yasağı kaydıyla tahliyesini kararlaştırdı.

Tutuklu diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA