'Engelsiz Bir Dünya İçin' Engelliler Ses Verdi

Artvin Valiliğinin hazırladığı 'Engelsiz Bir Dünya İçin Ses Ver' projesi kapsamında aralarında engellilerin de bulunduğu öğrenciler, yöresel türküler söyleyerek klip hazırladı Vali Ömer Doğanay: 'Yaptığımız çalışmalarda toplumun her kesimini bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için gayret gösteriyoruz'.

'Engelsiz Bir Dünya İçin' Engelliler Ses Verdi
Artvin Valiliğinin "Engelsiz Bir Dünya İçin Ses Ver" projesi kapsamında aralarında engellilerin de yer aldığı öğrenciler, yöresel türküler seslendirerek klip çekti.

Vali Ömer Doğanay'ın girişimleriyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla hazırlanan projede, il genelinde eğitim gören engelli öğrenciler ile ortaöğretim öğrencileri bir araya geldi.

Müzik öğretmenleri eşliğinde çeşitli enstrümanlar çalarak yöresel türküler seslendiren öğrenciler, kentin çeşitli mekanlarında çekim yaparak klip hazırladı. Klip, Artvin Valiliğinin sosyal medya hesaplarında yayımlanacak.

Vali Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin engellilere sunulan imkan ve hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesiyle doğru orantılı olduğunu söyledi.

Engellilerin eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden bütüncül şekilde yararlanmaları, temel haklarını tam ve etkin şekilde kullanabilmelerinin, çağdaş toplum olmanın gereklerinden olduğunu vurgulayan Doğanay, devlet ve millet olarak her zaman engellilerin yanında ve engelleri aşmalarında en yakın destekçileri olunması gerektiğini ifade etti.

Doğanay, Artvin Valiliği olarak her zaman engelliler ve ailelerinin yanında olduklarını belirterek "Devletimiz ve hükümetimiz özellikle son 15 yılda engellilere ve ailelerine yönelik düzenlemeler yaparak önemli haklar tanıdı. Devlet olarak engellilerimize ve değerli ailelerine sahip çıkıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda toplumun her kesimini bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Doğanay, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak amacıyla "Engelsiz Bir Dünya İçin Ses Ver" projesini hazırladıklarına işaret ederek "Proje kapsamında özel eğitim öğrencileri, ortaöğretim öğrencilerinin, müzik öğretmenleri ile Artvin'imizin güzide türkülerini yöresel şiveyle en iyi şekilde seslendirmeleri bizleri son derece mutlu etti." dedi.

Projeye destek veren öğrenciler ile öğretmen ve yöneticileri tebrik eden Doğanay, bu hafta yapılacak etkinliklerin engellilerin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını diledi.

Kaynak: AA