Engelliler Mehteranla Yürüdü

Muğla'nın Menteşe ilçesinde engelliler, mehteran eşliğinde ellerinde dövizlerle farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Kız Meslek Lisesi önünde toplanan engelliler, ellerinde taşıdıkları "Engelli olmak kusur değil", "Engelsiz bir hayat istiyoruz", "Her inan bir engelli adayıdır", "Asıl engel beyinlerdedir", "Acıyarak değil anlayarak bakın", "Engellilere saygı" yazılı dövizlerle mehteran eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, protokol üyeleri, üniversite öğrencileri ve engelli yakınları da destek verdi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, herkesin bir engelli adayı ve asıl engelin beyinlerde ve düşüncelerde olduğunu söyledi.

Engelliler için son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Türkoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımının sağlanması, ayrımcılığa maruz kalmayan, haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkan verilmesi, her alanda engelli vatandaşlarımızın önünde bulunan engellerin ortadan kaldırılması devletin temel görevi. Engellilere sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız."

Konuşmanın ardından Kışla Parkı'nda yapımı tamamlanan Muğla Zihinsel Engelliler Derneği binasının açılışı yapıldı.

Kaynak: AA