Emekli Polisin Güvercin Sevdası

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvercin besleyen emekli polis memuru Abdullah Tomurcuk, gününün büyük bir bölümünü güvercinlere ayırarak onlara çocukları gibi bakıyor.

Polislik mesleğini sevdiğini ve severek yaptığını kaydeden Tomurcuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği mesleğinden yaklaşık 3 ay önce dizlerindeki çapraz bağlarının yırtılması ve bel fıtığı gibi çeşitli sağlık nedenlerinden dolayı emekli olduğunu belirtti.

Çocukluğundan bu yana güvercinlerden bir an bile olsa ayrılmadığını ifade eden Tomurcuk, şöyle konuştu:

"Kuş besleme merakı aileden gelme. Ağabeyim beslerdi. Kuşlarla iç içeyim. Kendi çocuklarım gibiler. Beni bir çok kötü alışkanlıktan ayrı koyuyor. Kahvehane alışkanlığım yoktur mesela. Bu yüzden güvercin beslemesini herkese tavsiye ederim. Adeta kendi ailen gibi oluyorlar. Hiç bir zararları yoktur. Öyle çevreyi rahatsız edici bir durumları da yok. Kişisel olarak, psikolojik olarak gerçekten insanı çok rahatlatıyor. Ailenin bir parçası oluyorlar. Aynı çocukların gibi. Onlarla sürekli ilgilendiğin ve iç içe olduğun için kendi ailenin bir parçası bir ferdi gibi oluyorlar."

Tomurcuk, güvercinlerini ticari olarak değil hobi olarak beslediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA