Doğumunun 90. Yılında 'Aytmatov' Anıldı

10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Kılavuz Gençlik Sahnesinde 20. yüzyılın en önemli yazarlarından olan Cengiz Aytmatov anıldı.

Doğumunun 90. Yılında 'Aytmatov' Anıldı
Türkiye’de 33 ilde uygulanan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Kılavuz Gençlik sahnesinde Cengiz Aytmatov konulu panel düzenlendi.

Kocaeli’nde 8 lise tarafından yürütülen ve koordinatörlüğü Necip Fazıl Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yapılan Cengiz Aytmatov panelinde, yazar doğumunun 90. yıldönümünde yaşamı, eserleri ve dönemine etkileri konuşularak anıldı.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Şehit Ozan Özen Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmit Lisesi, İzmit Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pirelli Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri sahnede dinleyiciler ile Aytmatov’un geleneklerine bağlı güçlü kadınlar, Cengiz Aytmatov’un yaşamının eserlerine etkisi, savaşın izleri, Cengiz Aytmatov’un eserlerinde sovyetler birliği, Cengiz Aytmatov ve bilim kurgu konularını değerlendirdi.
Kaynak: İHA