Çocuklar, 'Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa' Etkinliği İle Eğlenecek

Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen "Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" etkinliği 11 Mayıs Cuma günü Adana’da çocuklara önemli bir deneyim ve eğlenceli bir gün yaşatacak.

Obeziteye dikkat çekmek, toplumda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Optimum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, özellikle çocuk ve gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

Toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması ve çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı "Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa" müzikal gösterim etkinlikleri; farkındalık oluşturmanın yanı sıra eğlenceli organizasyonla AVM ziyaretçilerinin unutulmaz bir gün geçirmelerini sağlayacak.

Etkinlikler kapsamında, Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Araçlarında sağlık personelleri tarafından "Ağız ve Diş Sağlığı, El Hijyeni, Hareketli Yaşam, Tuz Kullanımı ve Obezite" konulu görsel ve yazılı materyallerle bilgilendirme yapılacak.

Sağlıklı Yaşam Araçlarında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan logo, afiş, broşür, şapka ve balon, ağız ve diş sağlığı seti ile “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” projesine ait dokümanların dağıtımı gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA