Bursa'da Ramazan Hazırlıkları

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, ramazan ayında yapılacak programlar için basın toplantısı düzenledi.

İl Müftülüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Turan, ramazanın toplumu bir araya getiren bir ay olduğunu söyledi.

Ramazan için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Turan, "2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonuna yaklaşılması sebebiyle 14 Mayıs'ta Merinos Parkı'nda 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik yıl sonu etkinliği ve Ramazan Şenliği programı yapılacak." diye konuştu.

Orhan ve Yeşil camilerinde seçkin hafızlar tarafından ramazan boyunca mukabele okunacağını ve hatimle teravih kılınacağını aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Mihraplı Cami'nde imsaktan bir saat önce bitirilmek üzere hatimle teheccüd namazı kılınacak. Namaza, imsaktan 2 saat önce başlanacak. İmsak vaktine bir saat kala sahur programı ve sabah namazı olacak. İl Müftülüğü, Enderun usülü teravih geleneği yaşatılacak. Enderun teravihi kılınan camilerde, yatsı namazı öncesi Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ramazan ayı için belirlenen 'israf' konusu, çeşitli vaaz, konferans ve panellerde işlenerek, bu konudaki duyarlılığın artması sağlanacak."

Turan, ramazan ayı fitre miktarının 19 lira olarak belirlendiğini dile getirerek, "Öğrencilere yönelik gençlik iftar ve sahur programları düzenlenecek. Ramazan boyunca şehit yakını, gaziler ve engelliler ziyaret edilecek ve bu gruplara yönelik iftar ve sahur programları yapılacak." ifadesini kullandı.

Farklı ülkelerden Bursa'ya eğitim almak için gelen öğrencilerin hatimle teravih namazı kıldıracağını anlatan Turan, yaz Kur'an kurslarının da 25 Haziran'da başlayacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra, işaret dili eğitimini tamamlayan 39 personele sertifika takdim edildi.

Kaynak: AA