Bilecik'te 'Oyuncak Sanatı Ve Yöresel Bez Bebek' Sergisi

Bilecik Belediyesi ve Şeyh Edebali Üniversitesince ''oyuncak sanatı ve yöresel bez bebek'' sergisi açıldı.

Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Esra Ayeş Aslan, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde, yaptığı konuşmada, çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlerine saygılı ve her yönüyle donanımlı olmalarının önemli olduğunu belirtti.

Çocuğun dünyasına ulaşmak ve onunla oyun oynamak ilkesinden yola çıkarak, kimyasallardan arındırılmış, tamamen doğal, ahşap ve keçeden oluşan oyuncaklarla onlara daha çok ulaşabileceklerini anlatan Aslan, bölüm öğrencilerinin emek harcayarak güzel bir sergiyi oluşturduklarını söyledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hatice Ecem Gezer ise Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri tarafından anlamlı bir çalışma başlatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Sergide 81 ilden bez bebek örnekleri sergilenerek, adeta Türkiye'nin bütün renklerini, Bilecik'te bir araya getirdik. Böylelikle her yönüyle sağlıklı ve geleceğe emin adımlarla yürüyen bir nesil ve gençlik oluşturulması düşüncesiyle yola çıktık. Çocuklarımız tamamen doğal olan, içerisinde hiçbir kimyasal madde barındırmayan oyuncaklarla tanışmış oldu. Ayrıca ülkemizin dört bir köşesine ait ve unutulmaya yüz tutmuş bez bebekler, bütün güzellikleriyle tekrar gün yüzüne çıkmış oldu.''

Belediye Başkanı Nihat Can da eğitime, gençliğe, çocuklara ve üniversiteye yönelik güzel hizmetleri birlikte yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri tarafından kimyasal madde kullanmadan ahşap ve keçeden yaptıkları oyuncakların sergisi açıldı.

Kaynak: AA