Bedensel Engelliler İçin Empati Yürüyüşü

Samsun'un Çarşamba ilçesinde engellileri anlamak için empati yürüyüşü gerçekleştirildi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Çarşamba Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar, burada yaptığı konuşmada, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Toplu taşımada kullanılan araçların engellilere uygun olmadığını ifade eden Uçar, şunları dile getirdi:

"Dolmuş şoförleri, tekerlekli sandalyesiz de olsa ulaşım araçları engellilere ücretsiz olduğu için bizi araçlara almıyor. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Bir de engellilerin istihdamı sorunu var. İlçemizde çok az sayıda engellimiz istihdam edilmiş ve çalışıyor. Pek çok dernek üyemizse engelli oldukları için istihdam edilmiyor. Bu konuda yetkililerimizin bir çalışma yaparak engellilerimizin istihdamının sağlanmasını istiyoruz. Ben bu vesileyle çok zor şartlarda hayat mücadelemizi sürdürsek de tüm engellilerimizin Engelliler Haftası'nı kutluyorum. Unutulmamalıdır ki her birey birer engelli adayıdır ve buna göre engelliler için empati kurarak yaklaşım göstermeleri gerekir."

Daha sonra Çarşamba Tarihi Köprüsü üzerinde empati yürüyüşü yapıldı. Kaymakam Mustafa Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir de engellilere tekerlekli sandalye ile eşlik etti.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz ile bazı kamu kurumlarının idarecileri de katıldı.

Kaynak: AA